Categories
Webdevelopment

Jouw eigen website, een leuke uitdaging. Maar vergeet het doel niet, het moet natuurlijk wel iets opleveren. Het is dan ook belangrijk dat jouw website gebruiksvriendelijk is en niet onbelangrijk er ook goed uitziet. De eerste indruk moet een goede zijn!

De website is jouw online visitekaartje. Daarom is het belangrijk dat je een aantrekkelijke, professionele en gebruiksvriendelijke site maakt. Het is ook belangrijk dat de bezoekers snel en gemakkelijk kunnen vinden wat ze willen.

Ik heb speciaal voor jou een snelle checklist gemaakt aan wat je website zeker moet voldoen. Voordat je begint, is het belangrijk dat je een duidelijk idee hebt van waar je bedrijf voor staat en wat je met jouw website wilt bereiken. Het doel van de website moet duidelijk omschreven zijn, zodat er een ideale oplossing gevonden kan worden wat betreft inhoud en ontwerp. Dit zal je helpen snel aan de slag te gaan.

Snelle checklist

1. Voeg een favicon toe

De favicon is het kleine pictogram dat verschijnt in de adresbalk van de browser en in het tabblad van je browser. Het kan worden gebruikt om jouw website te identificeren. Als je bijvoorbeeld “www.google.com” invoert in de adresbalk van je browser, verschijnt er een pictogram met een G erop naast het tekstveld voor het invoeren van een URL (Uniform Resource Locator).

2. Kies een pakkende domeinnaam

De domeinnaam is de manier waarop gebruikers jouw website zullen vinden. Het is ook het eerste wat mensen zien als ze jouw site bezoeken, dus het is belangrijk om een naam te kiezen die duidelijk overbrengt wat jouw bedrijf doet. Als je al een domeinnaam in gedachten hebt, controleer dan of deze beschikbaar is via een van de vele online registrars.

3. Gebruik de juiste kleuren en lettertypes

Je hebt niet voor niets een sterke branding nodig. Deze stijl moet herkenbaar zijn op je sociale media en website. Kies voor dezelfde lettertypes en kleuren zoals je logo en huisstijl.

4. Maak gebruik van call to actions (CTA)

CTA’s zijn een geweldige manier om mensen aan te zetten tot actie op je website. Het kunnen knoppen, links of andere vormen van interactieve inhoud zijn. Gebruik CTA’s om bezoekers aan te moedigen zich in te schrijven voor je e-maillijst, een ebook te downloaden of een aankoop te doen.

5. Zorg ervoor dat je website veilig is

Een veilige website is belangrijk. Zorg ervoor dat de website gecodeerd is en dat hij een beveiligde verbinding gebruikt wanneer bezoekers gevoelige informatie invoeren. Dit zal hen helpen beschermen tegen identiteitsfraude en andere cybermisdrijven.

6. Een goede gebruikerservaring is key

Er zijn heel wat trucjes om je website sneller te laten werken. Zorg bijvoorbeeld voor geen te grote foto’s of video’s of extreem lange pagina’s. Deze vertragen je website en maken hem minder aantrekkelijk. Hetzelfde geldt voor plug-ins, widgets en andere inhoud van derden. Beperk het aantal van deze items tot een minimum om te voorkomen dat de site trager wordt.

7. Check je content

Check je content en zorg ervoor dat het relevant is voor jouw publiek. Als er te veel spelfouten of grammaticale fouten in staan, zal dit bezoekers snel van jouw site wegleiden. Probeer creatief te zijn met inhoud, zodat het aantrekkelijker is voor gebruikers. Dit kan helpen om het bouncepercentage te verlagen, wat betekent dat mensen een website onmiddellijk verlaten na het bekijken van slechts één pagina. Houd de website eenvoudig. Als je te veel pagina’s hebt, kan het moeilijk zijn om te vinden wat je zoekt en nog moeilijker om alle inhoud door te lezen.

 

Wil je graag nog wat meer tips en tricks? Volg mij op sociale media of contacteer mij indien je vragen hebt. Ik zal blij zijn om te helpen!

Calendar

juni 2024
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categorieën

Recente reacties