Categories
Drukwerk

Er zijn verschillende manieren om je kleding of textiel van een opdruk te voorzien. Elke manier heeft zijn eigen techniek en voordelen.

1. Digitale bedrukking

Dit is vooral van toepassing bij grote oplages. Bij het digitaal drukken wordt er gebruik gemaakt van een speciale printer die jouw logo’s, teksten en afbeeldingen snel, voordelig en vooral precies drukt. Dit is ideaal voor textiel of kleding wat gebruikt wordt voor promoties maar ook bedrijfs- en werkkleding wordt binnen enkele minuten secuur bedrukt. 

2. Zeefdruk

Een erg populaire techniek wat vooral gebruikt wordt bij het bedrukken van t-shirts. Eerst zal er een sjabloon worden gemaakt dat op het zeefraam wordt geplaatst. Enkel op die specifieke plaats gaat de zeef dan open. De te bedrukken kleding wordt onder dit zeefraam aangebracht. Daarna wordt de inkt door de zeef op het product aangebracht met behulp van een raken. Hierbij hoort een fullcolour-druk uiteraard ook tot de mogelijkheden. Er kan namelijk tot 14 kleuren worden gezeefdrukt.

Over het algemeen is het gebruik van zeefdruk vooral voor textiel, paraplu’s, sporttassen en alle andere vlakke kunststof producten. Denk daarbij aan aanstekers, koelkastmagneten en meer. Ook hiervan kun je in onderstaande video zien hoe kleding adhv zeefdruk kan worden bedrukt

3. Transfer bedrukking

Waarschijnlijk heb je al eens de benaming flex/flock gehoord. Dit is een soort van transfer bedrukking. Bij deze techniek wordt de opdruk eerst geprint en uitgesneden op een folie. Deze wordt vervolgens met behulp van een hete drukplaat op de trui, shirt of andere soort kleding geperst/gedrukt. Een ideale manier om beperkte oplages van een bedrukking met hoge kwaliteit te voorzien.

4. Borduren

Als je graag een kwalitatieve personalisatie op je kleding wil is borduren een ideale techniek. Dit zorgt voor nét wat meer uitstraling en prestige. Dit kan zowel op textiel als bijvoorbeeld op rugzakken, sporttassen, schorten, handdoeken, noem maar op… Borduren geeft je de zekerheid van een duurzame wasbestendige techniek waarbij de kleuren optimaal tot hun recht komen. Ook zorgen de garen voor een miniem 3D-effect, een uniek aanvoelen & klassevolle uitstraling.

Calendar

april 2024
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categorieën

Recente reacties