Categories
Uncategorized

Gastbericht bij The Maffia | Lees het volledige artikel hier

Professional in the Spotlight: Famke Wittouck

Maak kennis met Famke Wittouck, een 28-jarige freelancer die haar thuis heeft gevonden in het pittoreske Poperinge. Op haar 21ste gooide ze reeds de schoolboeken deels aan de kant om tijdens het weekend haar eigen pad te bewandelen als student-zelfstandige. Fast forward, vandaag kan ze met trots zeggen dat ze al enkele jaren florerend, onafhankelijk én FULLTIME door het leven gaat als grafisch vormgever, webdeveloper, en nog zoveel meer. Of ze nu code schrijft als een digital wizard of bezig is met het ontwerpen van visuele werken, haar passie voor wat ze doet is écht grenzeloos.

Wij stelden Famke enkele vragen om haar beter te leren kennen!

Ik geloof in nauwe samenwerking en open communicatie om ervoor te zorgen dat elk project tot volle tevredenheid wordt afgerond.

Famke Wittouck – Graphic Designer & owner Prographix

Hoe ben je in de sector terechtgekomen?

Met grootouders die hun eigen weg gingen als zelfstandigen en een broer en zus die ook hun ondernemende pad volgden (in een totaal andere sector), was het ondernemerschap al vroeg een bekend concept in mijn leven. Ik voelde me van jongs af aan reeds aangetrokken tot grafisch ontwerp en digitale beelden. Ik had altijd al oog voor logo’s en visuele elementen. Of het nu op straat was, op televisie of elders. Ook als kind was ik altijd creatief bezig, aan het knutselen en dingen aan het bedenken en creeëren. Het overstappen van bijberoep naar volledig zelfstandige was nooit een doel vanaf de start maar ik ben intens blij dat ik deze stap heb kunnen zetten!

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Het grootste voordeel aan werken als freelancer is voor mij de vrijheid en flexibiliteit die het biedt. Als freelancer heb ik de mogelijkheid om mijn eigen uren én projecten te kiezen, waardoor ik mijn werk kan aanpassen aan mijn persoonlijke behoeften en levensstijl. Bovendien stimuleert het freelance werken mijn creativiteit. Ik ben vrij om mijn eigen ideeën te verkennen en te experimenteren met verschillende benaderingen in mijn ontwerp- en ontwikkelingswerk. Deze vrijheid om te innoveren en te creëren motiveert me om constant te blijven groeien en mijn vaardigheden te verbeteren. Een ander groot voordeel van freelancewerk is de mogelijkheid om op afstand te werken. Dit stelt me in staat om te werken vanuit mijn comfortabele thuiskantoor of vanaf eender welke locatie met een internetverbinding. Dit bespaart mij niet alleen tijd en kosten die anders besteed zouden worden aan woon-werkverkeer, maar het stelt me ook in staat om te genieten van een flexibele werkomgeving die mijn productiviteit en welzijn bevordert. Kortom, als freelancer kan ik mijn gezondheid behouden, mijn creativiteit stimuleren en profiteren van de voordelen van remote werken.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Er is in het verleden heel wat gebeurd waardoor voor mij een goede work-life balans van het grootste belang is. Als zelfstandige heb ik de vrijheid om mijn eigen schema te bepalen en streef ik naar een ideaal evenwicht tussen mijn professionele verplichtingen en mijn persoonlijke leven. Ik zorg ervoor dat ik voldoende tijd besteed aan mijn werk om mijn klanten te bedienen en mijn projecten succesvol af te ronden, maar ik reserveer ook tijd voor ontspanning, hobby’s en quality time met vrienden en familie. Ik geloof dat een goede balans tussen werk en privé essentieel is voor mijn welzijn en mijn creativiteit. Dus, ik neem regelmatig pauzes, hoe simpel soms ook, zoals de dagelijkse wandeling met mijn Duitse herder.

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?

Als bedrijf zou je voor mij moeten kiezen vanwege de unieke voordelen die ik bied. Met mijn brede aanbod aan diensten, waaronder grafisch ontwerp, webontwikkeling en meer, kan ik een alles-in-één oplossing aanbieden voor al je creatieve en technische behoeften. Een van de belangrijkste voordelen is dat bij mij klanten rechtstreeks met de ontwerper aan tafel zitten. Dit betekent dat er geen sprake is van tussenpersonen of communicatie via via. Dit garandeert een directe en efficiënte communicatie, waardoor projecten soepel en effectief kunnen verlopen.

Ik geloof in nauwe samenwerking en open communicatie om ervoor te zorgen dat elk project tot volle tevredenheid wordt afgerond. Naast deze directe voordelen, bied ik ook een flexibele en klantgerichte aanpak. Ik ben bereid om me aan te passen aan de unieke behoeften en deadlines van mijn klanten, en streef altijd naar een uitstekende klantenservice. Kortom, door voor mij te kiezen, krijg je niet alleen hoogwaardige ontwerp- en ontwikkelingsdiensten, maar ook een naadloze samenwerking, directe communicatie en een flexibele aanpak die gericht is op het voldoen aan jouw specifieke behoeften en verwachtingen.

“Met mijn brede aanbod aan diensten, waaronder grafisch ontwerp, webontwikkeling en meer, kan ik een alles-in-één oplossing aanbieden voor al je creatieve en technische behoeften.”

Famke Wittouck – Graphic Designer & owner Prographix

Wat is jouw levensmotto?

Ik heb een levensmotto waar ik stevig aan vasthoud: “Succes gaat niet over resultaat, het gaat over de weg daar naartoe.” 💪 Of het nu gaat om persoonlijke groei, sportieve prestaties, of zakelijk succes. Ik geloof in het voortdurend werken aan jezelf en het omarmen van de reis. Het leven is een onuitputtelijke bron van kansen en avonturen!

Wat is jouw ultieme manier om te ontspannen na een lange werkdag?

Mijn ultieme manier van ontspannen na een lange werkdag is om even helemaal weg te zijn van mijn scherm. Wanneer ik niet achter mijn scherm gekluisterd zit, vind je me vaak buiten, waar ik geniet van een ontspannen wandeling met mijn Duitse herder of een ritje op mijn motor. Er gaat niets boven de frisse lucht en de vrijheid die ik voel wanneer ik buiten ben, weg van de digitale wereld. Daarnaast vind ik het heerlijk om thuis te ontspannen met een goed boek. Het is een geweldige manier om mijn geest te voeden en te ontsnappen aan de drukte van de dag. Het lezen van boeken is voor mij een waardevolle vorm van ontspanning en zelfreflectie.

Deze activiteiten helpen me om mijn gedachten te verzetten, te ontspannen en mijn batterijen op te laden na een drukke dag. Deze momenten van rust en verbondenheid zijn voor mij onbetaalbaar en essentieel voor mijn welzijn.

Als je een maand een totaal ander beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn en waarom?

Als ik een maand lang een totaal ander beroep zou mogen uitoefenen, zou ik graag werken in de zorgsector als verpleegkundige. Het idee om direct bij te dragen aan het welzijn en de gezondheid van anderen spreekt me enorm aan. Als verpleegkundige zou ik de kans krijgen om zorg en ondersteuning te bieden aan mensen in nood, hen te helpen bij hun herstel en hen te voorzien van de nodige comfort en geruststelling tijdens moeilijke momenten. Het zou een waardevolle en voldoening gevende ervaring zijn, waarbij ik mijn capaciteiten zou kunnen inzetten om anderen te helpen en te verzorgen en om zo een verschil te maken in het leven van anderen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Calendar

juni 2024
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categorieën

Recente reacties